5 bezienswaardigheden in Šibenik
5 bezienswaardigheden in Šibenik

5 bezienswaardigheden in Šibenik

Šibenik is een prachtige plaats in Kroatië waar je het land nog op een authentieke manier kunt beleven. Als toerist kun je hier een heleboel beleven. Kijk je ogen uit bij de Sint-Jacobuskathedraal, bezoek de tuinen van St Laurence en ontdek alles over de de stad in het stadsmuseum. Als je een vakantiehuis hebt gehuurd in Šibenik dat in Kroatië bevindt dan zijn dit de vijf meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je echt bezocht moet hebben.

1. Het stadsmuseum van Šibenik

Als je een bezoek brengt aan Šibenik mag het stadsmuseum zeker niet ontbreken. Het museum opende voor het eerst haar deuren in 1925 en is te vinden in het Prinsenpaleis dat afkomstig is uit de 13de eeuw. Het is toendertijd geopend ter ere van het 1000-jarige bestaan van het land. In het museum zijn er diverse tentoonstellingen te vinden die je alles vertellen over de geschiedenis die de stad kent. Bekijk verschillende voorwerpen die uit de Romeinse tijd komen en aanschouw ook de indrukwekkende muntencollectie.

2. De Sint-Jacobuskathedraal

De kathedraal die te vinden is in Šibenik is één van de mooiste bezienswaardigheden die er in de stad te vinden zijn. Het is een enorm groot gebouw die direct indruk op je zult maken. Het werd gebouwd in de 14de eeuw dat terwijl twee eeuwen eerder de plannen er al waren. Opvallend is dat er geen klokkentoren aanwezig is. In 2000 is er besloten om de Sint-Jacobuskathedraal op te nemen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een leuk weetje is dat dit de enigste kathedraal in Europa is die alleen gebouwd is met steen.

3. De Barone Burcht

Wanneer je een adembenemend uitzicht over de hele stad wilt bezoek je de De Barone Burcht. De burcht is te vinden op een heuvel met een hoogte van maar liefst 80 meter. Het diende als een verdedigingssysteem samen met twee andere burchten. De Burcht van St Anne en de De Burcht van St Michael. Het werd in het jaar 1646 gebouwd om zo aanvallen van andere landen tegen te kunnen gaan. Tip: bezoek de burchten tijdens de zonsondergang voor een herinnering die je nooit meer zult vergeten.

4. De Kloostertuinen van St Laurence

Als je even helemaal tot rust wilt komen breng dan een bezoek aan de Kloostertuinen van St Laurence. Ondanks dat het door veel toeristen wordt bezocht is dit een plek waar je heerlijk kunt ontspannen. Het bestaat sinds 2007 en het unieke aan deze toeristische attractie is dat ze hebben nagebootst hoe tuinen er in de middeleeuwen uit hebben gezien. Leuk om te weten is dat de tuinen worden bijgehouden door de kinderen die op school in Šibenik  zitten.

5. De Sint Franciscuskerk

Als je nog meer van de geschiedenis wilt proeven moet je bij de Sint Franciscuskerk zijn. Het wordt ook wel Sveti Frani genoemdt. De kerk werd in de 14de eeuw gebouwd en is te vinden net buiten het centrum. Er is veel cultureel erfgoed van de stad te vinden. Zo zijn er onder andere handgeschreven codexen te vinden. Maar ook de oudste bron in de Kroatische taal de Šibenik Prayer is hier aanwezig.

Voeg reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties (0)

Categorieën

Recent Posts

About us

John Hendricks
Blog Editor
We went down the lane, by the body of the man in black, sodden now from the overnight hail, and broke into the woods..